Sportsbetting

Bettingstrategier

Oavsett vem du frågar som spelar så har alla sitt helt egna bettingsystem. Vi kommer här att ge dig ett par kloka tips så du kan skapa din egen strategi som kan göra dig till en vinnare.

Information
Se alltid över så mycket information som möjligt om lagen du satsar på. Hur har de presterat de senaste matcherna, är de starka på hemma- / borta-plan och finns det några viktiga spelare som saknas? Du kanske också vill kolla resultaten från tidigare matcher mellan lag / spelare som kan avgöra om laget brukar ha det kämpigt mot vissa specifika motståndare.

Förvalta dina pengar väl
En av de viktigaste faktorerna för att bli en framgångsrik spelare är konsten att hantera pengar eller money management som det mer populärt benämns. Du kommer alltid ha perioder där turen inte är på din sida. Domaren gör misstag, mål i övertid och kanske även dåligt omdöme av dig själv. Du måste kunna hantera dessa typer av nederlag utan att bli bankrutt. Vi rekommenderar att du aldrig satsar mer än 5% av din totala bankrulle på ett bet. Om du är mer äventyrlig av dig och redo att ta risken kan du öka denna gräns. Det viktiga är att du inte ökar dina insatser på grund av desperation när du är i en period av idel motgångar.

Högsta odds
När du vinner vill du få högsta möjliga avkastning på dina pengar. Se till att du besöker ett par bookmakers för att avgöra var du kan få bäst avkastning på din insats.

Dra nytta av bonusar
När du öppnar ett nytt konto eller sätter in pengar på ditt konto på online bookmakers kommer du ibland att vara berättigad till en bonus. Ofta så kommer bookmakern att matcha din insättning upp till ett visst belopp. Vanligtvis kan du använda denna bonus för vadslagning direkt. Det finns emellertid ofta vissa vilkor. Bookmakern kan exempelvis ha något form av omsättningskrav som måste uppfyllas innan du kan ta ut bonusen. Men de är vanligtvis ganska lätta att uppfylla, och extra pengar är ju inget man tackar nej till. Ta en titt på vår sektion med bonusar för att hitta marknadens bästa bonusar.

Livebetting

Livebetting är ett bra sätt att göra varje speltillfälle lite mer spännande. De flesta bookmakers erbjuder live-spel och en del erbjuder även live stream, så du kan titta på matchen medan du spelar. Live Odds kommer att förändras medan evenemanget pågår, t.ex. om lag A gör mål så kommer oddsen för att lag A vinner bli lägre än före målet var gjort. Detta öppnar en möjlighet att ”skapa” överodds.

Låt oss säga att du har placerat en insats på tennisspelare A för odds på 2,5. Spelare A vinner första set, men du känner dig osäker om han kommer att kunna vinna hela matchen. Eftersom tennisspelare A vann första set kommer oddsen på att spelare A vinner matchen bli lägre än när matchen började. Oddsen för att spelare B vinner kommer då naturligtvis att vara högre. Låt oss säga att oddsen för att spelare B vinner efter första set är 2,20. Detta innebär att genom att placera ett live-bet på spelare B vinner du oavsett hur matchen slutar om än en liten vinst.

I de idrotter, exempelvis handboll och tennis, där favoriten att vinna kan svänga fram och tillbaka under spelets gång kommer denna situation att ofta uppstå.

Livebetting är ett perfekt sätt att öka spänningen när du bettar. Som förklarats ovan kan det också användas för att garantera vinster eller minska förluster. Ta en titt på vår sektion för spelbolag för att läsa om de olika spelbolagens live odds utbud.

Överodds

Om du någonsin har spelat på sport så kan du säkert hålla med om att det inte finns något som ett säkert kort. Definitionen av ett säkert kort är att oavsett vad resultatet av spelet du har satsade pengar på kommer att vara, kommer du ändå vinna. Nu kanske du frågar dig själv hur är detta möjligt?

Detta är möjligt eftersom olika bookmakers har olika odds på eventet. Till exempel bookmaker 1 tycker att lag A är favorit medan bookmaker 2 tycker att lag B är favorit. Du kommer aldrig hitta ett säkert kort genom att satsa på enbart en bookmaker du måste jämföra oddsen mellan flera bookmakers för att kunna hitta ett säkert kort. I grund och botten kommer du att kunna hitta ett säkert kort om event som anses vara en jämn match.

Ett exempel på ett säkert kort:

Lag A vs Lag B

Lag A vinner: 2,50
Oavgjort: 3,50
Lag B vinner: 3,40

För att beräkna utbetalningen används formeln nedan:

1 / (1/Lag A vinner +1 / Oavgjort +1 / Lag B vinner) = utbetalning 1 / (1/2.50 +1 / 3,50 +1 / 3,40) = 1,0206

När det sista värdet i formeln är större än 1 har du ett säkert kort. Om du satsar 100 kronor på  exemplet ovan kommer du att få 102,06 i vinst. För att veta hur mycket du behöver satsa på varje resultat kan du använda nedanstående formler.

Utbetalning / Lag A vinner = Insats, 102.06/2.50 = 40,82
Utbetalning / Oavgjort = Insats, 102.06/3.50 = 29,16
Utbetalning / Lag B vinner, 102.06/3.40 = 30,02

Fördelen med överodds är att du alltid kommer att vinna. Men utbetalningen är ganska liten så du behöver satsa ganska högt för att det ska vara värt besväret. Du behöver ha konton på flera bookmakers. Var noga med att se till så att bookmakersen du använder så att de accepterar de insatser du vill satsa. Alla bookmakers accepterar inte höga insatser. Om du behöver utöka ditt utbud av bookmakers som du är kund hos kan du ta en titt under vår sektion för spelbolag där vi presenterar en rad olika spelbolag och deras erbjudanden.

Betting i mobilen

Med introduktionen av iPhone och Android telefoner så har spelsidorna anpassat sina webbplatser så att du kan satsa på ditt favoritlag oavsett vart du är. Vissa bookmakers har även gjort det möjligt att placera livespel i din iPhone och Android smartphone. Ett flertal bookmakers erbjuder även appar som gör det smidigare att spela. Exempelvis erbjuder flera bookmakers inloggning till sitt spelkonto via fingeravtryck.